Penèlope

4 de maig 20h15 al D’A
D’A film festival

Amb el mite com a motor, Penélope es desplega en un imponent paisatge com una versió el·líptica i crepuscular de l’Odissea d’Homer, tan íntima com absorbent.
Penélope es diu Carme i és la modista d’un petit poble de l’interior de Catalunya.
Ella ha cosit i descosit els fils de tot un poble.
Té el caràcter d’una generació dura però sentida.
Ella espera però d’una manera activa i res nostàlgica.

Ulisses, Ramon de ca la Nissa, torna al poble després d’anys d’absència. Un últim viatge el sentit del qual, més enllà del que s’ha viscut, és el retorn a una pàtria i a una forma de vida que s’extingirà amb ells.

 

PENÈLOPE . 2018 . Direcció Eva Vila Purtí . V.O. Català . Duració 89 min.

Format 4K. Production ARAKI FILMS – POLAND STUDIO – Televisió de Catalunya, CCMA, S.A amb el suport de EURIMAGES, ICEC i ICAA Protagonistes Carme Tarté Vilardell, Ramon Clotet Sala. Guió- Pep Puig, Eva Vila. Director de Fotografia Julián Elizalde. So directe Eva Valiño, Amanda Villavieja. Disseny de So Juan Sánchez ‘Cuti’, Radoslaw Ohnio. Música Juan Sánchez ‘Cuti’ Cantant-Alejandra Barber. Veu Anna Subirana. Muntatge Diana Toucedo, Eva Vila. Producció Executiva Monika Derenda, Jordi Ambròs, Eva Vila. Producció Delegada Anton Calleja, Jordi Balló, Elisa Plaza. Direcció de Producció Sandra García, Gisela Cano, Sonosoles Galindo

Opinions

“Sensible, intimista, commovedora fins a la llàgrima, un cop d’ull secret a la fi d’una generació enclavada en uns llimbs de records i promeses.”
Gervasio Navío
La gran evasión

“Estem davant d’una d’aquestes -pel·lícules miracle- una obra
que val la pena buscar, i a la qual sempre cal tornar.

Jesús Silva
A cuarta parede

“Una recreació lliure, sensorial i poètica del clàssic homèric,
traslladat a un entorn rural subjugant i gairebé irreal gràcies al tractament formal, la fotografia i, sobretot, el so (aquí se sent el temps).”
Alfonso Rivera
Cineuropa