“PenèlopeS”

A PenèlopeS pots explicar les teves pròpies històries relacionades amb la figura de Penèlope.
Qui és Penèlope? Què representa? Una dona que has conegut, o una història sobre tu mateixa.

I si Penèlope no esperava a Ulisses?
Explica quina és la teva ESPERA

La Penèlope de l’Odissea esperava a Ulisses, o això semblava. Penèlope és una d’una dona que resisteix, treballa i construeix.
Avui dia l’Espera ens pertoca a tots. L’espera s’ha convertit en un acte de RESISTÈNCIA.

 

 

 

23 respostes a «“PenèlopeS”»

 1. Per a mi, Penelope és la meva àvia que no va parar de cosir per guanyar-se la vida fins el mateix dia de la seva mort. Sempre sentia els pedals de la màquina de cosir i el catacric catacrac. Enfilava l’agulla sense ulleres. Va resistir dues guerres i va pujar quatre fills tota sola. Esperar, no sé què esperava, però resistir va fer-ho molt!

 2. Ara estic en un “procés conjunt d´espera” ( veure linia final) : converses amb el Jutjat de Puigcerda per a aconseguir el sumari pel que al juliol 1968 tres companys estudiants que tornavem de viatge a Europa en cotxe, varem ser empresonats la frontera de Bourg-madam per portar:
  -(1) tres posters de partits politics francesos , de les elecions franceses juny 1968, desenganxats dels carrers de París per nosaltres com a record , i
  -(2) Un joc de llibres en francés sobre “L´histoire m´acquittera” del Fidel Castro .i politica economica cubana ” La zafra ” .
  El jutge de primera instacia es va inhibir, ja que la acusació de la policia era de “propagandas ilegales ” ( !@#) i el sumari el va enviar al TOP. Sortosament en 6 dies va ser sobreseit i nosaltres alliberats. …despres de 6 dies engarjolats a la presso de Puigcerda.
  L´espera NO ES NOMES MEVA SINO DELS 8 NETS que volen veure i tenir la documentació…!!! 🙂

 3. La Penèlope és de ben segur la dona que espera la tornada del seu estimat de la guerra, com les moltes que en la passada Guerra Civil van deixar de tenir-ne notícies i van esperar al final del conflicte bèl·lic que aparegués sense saber del cert que havia estat mort i enterrat en una cuneta.

 4. La meva espera és per arribar a coneixer el que van passar les persones que ens han precedit i que els va tocar viure un temps de moltes pors i privacions. Pensant que podrem aprendre d’ells i del seu heroisme.

 5. Espero que ell arribi a casa i faig el sopar. Espero que ells arribin de viatge, que tornin plens i feliços, preparo l,acollida. Espero que funcioni el projecte, la feina feta i la que queda per fer i treballo amb il.lusió. Alimento cos i ànima per mantenir l,espera saludable.
  Espero… endavant i enrere, alegries i penes, satisfacció i dolor… fer i desfer per avançar.
  Lluito perquè espero la llibertat i em solidaritzo perquè espero la justícia social.
  Sento l,espera i la vida em retorna esperança…

 6. ESPERAR …
  És veritat que la història que ens arriba de Penélope es absolutament romàntica i plena de força i serenitat…
  Tot i que em sembla que el seu estimat no estava massa pe la feina d’agafar la ruta més curta per tal d’arribar a casa i retrobar-se amb ella i amb totes les dificultats que l’esperaven …
  Si fem un paralel·lisme amb la situació del nostre Pais ara mateix …
  Crec que no hem d’esperar res que no vingui de la nostra pròpia feina, del nostre propi esforç i que hem de saber que no comptem amb ningú més que amb nosaltres mateixos ‼️‼️‼️.
  Per tant, força, serenítat, confiança i picar molta pedra, per tanl d’assolir el nostre principal objectiu = REPÚBLICA CATALANA LLIURE ‼️, cosa que ens permetrà desenvolupar tots els nostres ideals de llibertat i solidaritat, alhora que ens farà lliures de l’esclavatge indigne sota el cual ens manté el feixista estat veí !!!¡

 7. M’afegeixo al dessig de veure, aviat, un món sense guerres, en pau i llibertat, real, per tothom

 8. La meva espera és un futur millor per als nostres fills i filles, especialment a nivell laboral

 9. Per totes les Penèlopes que tot cosint han aixecat families senceres i travessat fronteres tan sols amb la paciencia d’activar el pedal de les seves petites grans màquines!

 10. La meva espera és per un món on es tinguin en compte les persones i les seves necessitats reals (serveis) abans que l’economia (neoliberal) , per un sistema cooperatiu, on les situacions siguin proporcionades, per acabar amb una societat plena de desquilibris. On comptin més els fets que les paraules.

 11. Espero amb ganes l’estrena d’aquesta pel·lícula feta amb tant de tacte i bon gust.

 12. The next time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, but I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you werent too busy looking for attention.

 13. Hello Sir / Madam,

  You can now Increase Your WordPress Website Profits Instantly With The WP Profiteer Plugin.
  Stop Losing Money and Traffic Already Coming Your Way When Your Visitors Land On Broken/Dead Links such as
  ‘Error 404, Page Not Found’ pages.

  It is estimated in some cases more than 20% of visitors may land on broken/dead links.
  Simply put, this means you are losing $20 dollars for every $100 you get!

  Solving these issues manually involves some technical understanding and considerable time
  reconfiguring various files, and is no cup of tea!

  WP Profiteer Plugin solves this problem easily and quickly. You just upload, activate, enter your redirect
  URL and you’re done. We’re literally talking of a One-Minute task here.

  You will find this amazing tool currently on offer from the top rated WordPress Profiteer Plugin here;
  https://WPProfiteer.com

  You can go to the site directly on your browser and get the plugin or you can use the above link.

  Warm Regards,
  The WordPress Profiteer Plugin Team

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.